Våre steintyper, størrelser og utførelser

Hvilken gravstein skal jeg velge, hvilken størrelse skal det være og skal det være hel- eller delpolert? Det er mange spørsmål som skal besvares når en slik avgjørelse skal tas. I tillegg til spørsmål om hvilken stein som skal velges får vi også spørsmål om hvilken stein som er mest egnet for plasseringen den skal stå på. Spørsmålene kan best besvares med veiledning og råd sammen med våre kunder.

Mange velger granitt og gneis

Gravmonument som leveres til norske kirkegårder er oftest av granitt eller gneis. Dette er harde steintyper som tåler det norske klimaet godt. Steintypene finnes i land som blant annet Norge, Sverige, Afrika og India. Vi har også andre typer naturstein, ru flammebehandlet stein og en egen villmarkserie. 

Kan gravsteinene leveres i forskjellige størrelser?

Har du funnet en gravstein du liker, men ønsker den i en større eller mindre utgave? Vi er behjelpelige med å produsere gravsteinen i den størrelsen du ønsker. Vi hjelper deg også med å designe gravminnet dersom du har funnet et design på en annen steintype enn den du ønsker. 

Kan man få gravsteinen helpolert?

Vi tilbyr å helpolere gravsteiner dersom det er ønskelig. «Helpolering» betyr at alle sidene og flater er polerte. Med en helpolert gravstein blir den lettere å rengjøres for alger, forurensing og andre ytre påvirkninger. Det betyr at en helpolert gravstein vil holde seg fin i lang tid. En helpolert gravstein koster litt ekstra, men det lønner seg i det lange løp. 

Gravminner i Norge

Vi leverer gravsteiner av høy kvalitet til hele Norge. Vi har gravmonumenter til alle gravsteder, både til kistegraver og urnegraver. Hos oss er alle prisene inkludert gravering av navn, datoer, motiv og minneord. Dette gjelder også ved valg av gull. Vi står også for levering og montering.

Send forespørsel