Blomster til gravstedet på høst- og vinterstid.

Blomster til gravstedet på høst- og vinterstid

Gravstedet blir ofte besøkt når vi ønsker å føle en form for nærhet til den som har gått bort. Da er det fint å sørge for at gravstedet er pyntet med blomster eller planter som tåler vær og vind gjennom de forskjellige sesongene vi har.

Blomster, lyng og annen beplantning gjør at gravstedet ser vakkert og stelt ut. Men oftest så besøker man ikke gravplassen hver dag. Da er det lurt å forsikre deg om at de plantene du velger å plante ikke tørker ut, eller er feil for årstiden. Vi deler derfor noen gode tips og råd til hvilke planter som fungerer best gjennom høst- og vintersesongen.

Stauder på gravplassen

Stauder er en populær plante og takler vinterkulden bra. De blir derfor ofte sett på gravsteder når sommertemperaturen begynner å falle. Stauder er flerårige planter, som betyr at de kommer tilbake neste år. Planten kommer i mange forskjellige farger, og passer fint i kombinasjon med andre planter eller lyng.

Pynt gravplassen med lyng, pyntekål og grønt

  • De mest populære og vanligste lyngtypene heter Erica og Calluna. Erica er den fargesterke sorten, som virkelig setter farge på gravminnet, mens Calluna har en lunere lillafarge. Begge lyngtypene holder seg fine gjennom vinteren og er fine som supplement til grønne planter.
  • Pyntekålen er utrolig hardfør og tåler godt frostnetter. Det blir faktisk finere farge på de jo kaldere det er.
  • Julerosen er vakker, men tåler ikke temperaturer lavere enn -5 grader.
  • Små sypress har en vakker grønnfarge og de tar ikke for mye plass.

Vinterdekor

Når kveldene blir mørkere er det fint å tenne lykter og pynte med vinterdekor på gravplassen. Hva med å pynte med en vakker vinterkrans? Her er det kun fantasien som setter en stopper for hva du kan pynte med. Rundt juletider kan et eksempel være å pynte med en oppsats som ser ut som et juletre. Ta på en liten batteridreven lyslenke for utendørsbruk, med timer. Mange ønsker ekstra lys også på graven i mørketiden. Pynt med naturens egne materialer som granbar, lerk, mose og kongler. Vakker naturlig vinterpynt som mange vil sette pris på å kunne ordne selv, og det helt gratis.

 

 

 

Send forespørsel