Bedramme og blomsterramme til gravsminne.

Bedramme/bedplate

Bedrammen til gravstein kommer i samme steintype som gravsteinen og graves ned i bakken slik at den er jevn med gresskanten. Ved bruk av en bedramme begrenser man spredning av ugress og gir blomster og dekorasjon en fin innramming.

Med en bedplate vil gravstedet bli enklere å holde ved like, samtidig som det vil bli lettere å luke bort ugress.

Bedrammer i forskjellige utførelser

  • 3-delt bedramme
  • Bedplate med rektangulært plantehull (se mod. 375)
  • Bedplate med avrundet plantehull (se mod. 301)

Mål av en bedramme

Bedrammen/blomsterrammen strekker seg 60 cm foran graven med utgangspunkt fra bakkanten av gravsteinen. Bredden vil være den samme som målene på gravsteinen. Merk at det ikke er lov til å plante blomster utenfor disse målene. Det er derfor praktisk med en type rammeverk som indikerer hvor du kan plante blomster.

NB: Dersom du velger ramme får du større plass til å plate enn om du velger en bedplate. Ønsker du å montere lykt eller vase, velger du vasesokkel eller lyktesokkel som kan monteres på kantrammen. (Se mod. 324 og 325)

Fordeler med bedplate

En av fordelene med å ha en bedplate er at det vil være lettere å sette ned pyntegjenstander eller tilbehør. En bedplate har mindre behov for vedlikehold og gjør at gravstedet ser mer ryddig ut. Ettersom oversiden av bedplatene er polert, vil de holde seg fine i lang tid, så vedlikeholdsbehovet er på et minimum. En annen fordel med å velge bedplate er at man også kan sette ekstra lys eller vare på, og i tillegg pynte platen.

Send forespørsel